A BOLDOGSÁG KÉRDÉSEI
Az együttes blogján hömpölygő interjúfolyam már a 22. bejegyzésnél tart. Idén nyáron hirdette meg az alphavillenow.com az Alphaville rajongói számára egy online interjú elkészítésének lehetőségét. A legjobb kérdéseket feltevők eredetileg a Questions
Of Happiness
című demót kapták volna meg ajándékba, ám Marian az utolsó pillanatban meggondolta magát és a London Sky lett a nyeremény.
A legérdekesebb kérdésekből vafe
válogatott, itt olvashatjátok a fordítást.

2013. november 30.

25 ÉVES A THE SINGLES COLLECTION
Az együttes első válogatás albuma 1988. októberében jelent meg Észak-Amerikában.
A negyed évszázados lemezről kritikánk itt, vafe rövid mementója pedig itt olvasható.
2013. október 23.

TOVÁBB KÉSIK AZ ÚJ ALBUM
Tovább késik a következő Alphaville album,
a Strange Attractor, amelynek elvileg már tavaly meg kellett volna jelennie. Érdekes, ezúttal a lemeztársaság az oka a késésnek, nem pedig az együttes, akik egyébként gőzerővel dolgoznak következő stúdió albumuk dalain. A néhány hónappal ezelőtt kilátásba helyzett 2013-as őszi megjelenés 2014 tavaszára tolódik. Ha ez így marad, a jövő esztendő dupla ünnep lesz az a rajongóknak is...
Beszélgetés Mariannal itt.
2013. szeptember 30.

A HOMOKOZÓBAN ÜLVE
Forever Young Foundation címmel alapítja meg Marian Gold és Bernhard Lloyd a Budde kiadóval közös alapítványát, amelynek célja a rászoruló gyerekek megsegítése lesz.
A projekt várhatóan jövőre indul, mint ahogy az együttes új lemezének megjelenése is 2014-re tolódik - írja az alphavillenow.com
2013. július 28.  

HALLOTTUK A HÍVÁST
13 év után, augusztusban jelenik meg a We Heard The Call Volume 2 című tribute album. A 3 cd-t tartalmazó projekt a skandináv fanclub felhívása után jött létre, amelyben az Alphaville dalait dolgozták fel az együttes rajongói. A lemezről bővebben itt.
2013. július 27.

AZ ÍGÉRET FÖLDJÉN
Igazi deja vu érzése is lehetett mindenkinek, akik kilátogattak a szegedi fesztiválra az elmúlt héten és megnézték az Alphaville immáron sokadik hazai koncertjét. Nagyszerű buli volt, remek hangulattal. Köszönjük!
Képek itt!
2013. június 16.

MINDENKI INTERJÚT KÉSZÍT
A héten elindult az együttes blogjának második játéka, amellyel ismét egy eddig kiadatlan dalt lehet majd megnyerni.
A Questions of Happiness demóért ezúttal kérdéseket kell feltenned az együttesnek.
Május végére az is kirerül majd, kik lesznek a nyeretesek, de addig se habozz, légy te is a
30 szerencsés között!
2013. április 28.

MENJÜNK A VILÁG VÉGÉRE
Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy idén sem marad Alphaville koncert nélkül a magyar közönség. A nyár elején, 2013. június
13-án
kerül sor az együttes nyolcadik magyarországi koncertjére, amelynek helyszíne ismét Szeged lesz. A Deja Vu fesztivál nyitónapján hallhatjuk és láthatjuk őket ismét.
2013. április 3.

ÚJ FÉNYRE VÁRVA
Véget ért az alphavillenow.com pályázata, megvan a harminc nyertes, és örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy az utolsó fordulóban van egy magyar is közöttük, aki nem más, mint Heltai Ákos barátunk.
Gratulálunk neki! Ha még nem láttad, itt megnézheted az Ő alkotását is.
2013. március 31.

NEM KELL HOGY KÖLTŐ LEGYEK
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli már idén az Alphaville. Ennek közös ünneplése kezdődött el az elmúlt hétvégén az együttes blogján.
Ha tulajdonosa szeretnél lenni a Kalte Asche című daluknak, ne habozz, légy kreatív és légy a harminc nyertes egyike!
Részletek itt olvashatók!

2013. március 4.

10 ÉVES A CRAZYSHOW
Az emlékezetes internetes projektből felnövő 4 lemezes album, mára már igazi mérfölköve lett az együttes történetének. A Dreamscapes második része, és ismét egy magánkiadás. vafe mementója itt.
2013. február 14.

20 ÉVES A HISTORY
Nem sok kerek évforduló lesz idén az Alphaville életműben. Az emlékezetes History kiadvány rögtön az első ezen kevesek között. vafe rövid írása itt.
2013. január 9.

30 ÉV UTÁN....
Az együttes ugyan jövőre tervezi fenállásának 30. évfordulóját megünnepelni, ám ha igazán hivatalosak szeretnénk lenni, az Alphaville születésnapja 1982. december 31-re tehető, amikor is első koncertjüket adták Engerben, akkor még Forever Young néven.
vafe rövid mementója itt.

2013. január 1..


Archívum: 2013
2012 2011 2010 2009
2008
2007 2006 2005