Áldott karácsonyt, és sikerekben, koncertekben, újdonságokban gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek!
2005. december 23.
Az elmult 20 évbôl mindenkinek vannak élményei, fotói, írásai, versei vagy dalai, amelyek kapcsolatba hozhatóak az Alphaville-lel, vagyis, esetleg éppen az egyik daluk vagy lemezük ihlette annak megszületését.
Arra gondoltunk, ha szívesen megosztanátok ezeket velünk, kittennénk ennek az oldalnak az extra részébe.
Szóval várunk minden olyan dokumentumot, amelyet szívesen megmutatnátok a többi rajongónak. Küld el levélben ide
2005. december 8.
 
Az Alphaville klasszikusa, a Forever Young, ismet felbukkant egy, a The OC cimě tv-sorozatban, egy amerikai zenekar tolmácsolasában (Youth Group). További infót itt olvashatsz a filmzenét tartalmazó lemezrôl.
2005. november 15.

Oktobertôl a magyar fanclub minden tagja szamara elerhetôk már olyan dalok is - immáron CD minôsegben - amelyek soha nem jelentek meg digitális formátumban. A 2 CD anyaga a következô:

Ez nem csak egy vadonatúj Alphaville dal címe, hanem ezzel a címmel futott az együttes nyári jateka is, amelyre mindeféle fotókkal lehetett jelentkezni. Az részvetel feltetele az volt, hogy a kép tartalma valamilyen módon kapcsolható legyen az együtteshez. A végeredmeny egy csodaszép album lett, amelyet itt lapozhatsz fel. A hetedik kép az albumban egyebként egy magyar rajongo fotója, akit sokan felismertünk. vafe itt
2005. szeptember 25.

THE B-SIDES 1984-1990 (az eredeti b oldalak)

Egy kedves barátunk filmre vette a szegedi koncertet, amelyet immáron DVD-n is megnezhetsz. Kérdheted levélben ezt az igazi ritkaságot itt (Kiss Csaba)
2005. szeptember 10.

THE MAXI VERSIONS 1984-1987 (az eredeti maxi verziók)
Ha érdekelnek a részletek, küldj e-mailt ide
2005. oktober 12.

Sajnos, csakúgy mint a koncert elôtt, a koncert után sem olvasható nagyon sehol kritika a szegedi koncertrôl, amiket találtam, azt megosztom Veletek. Van pozitív, és - khm - meglehetôsen rosszindulatú cikk is közte. A fórumban lehet véleményezni ôket, és ugyanitt jelezni, ha máshol is hasonlóra bukkantok!
Lázba hozta Szegedet az Alphaville
Amikor még kissrác voltam - pocakos szintipop
Alphaville-l zárt a SZIN
 
Sokan fotóztatok is, néhány link:
A mi fotóink
A német Fanclub ittjárt tagjainak fotói
Szörfdeszka
Pink Panther képei
 
2005. szeptember 9.

Azt hiszem, akik jelen voltak, megerôsíthetik, hogy a szegedi koncert nagyon jó sikerült! Aki nem tudott ott-, illetve a találkozón megjelenni, annak egy kis üzenetet hadd adjunk át...

Fotókat és "hivatalos" beszámolókat, illetve azok linkjét holnap olvashatjátok, ha addig nem tudtok várni, akkor a fórumban megteláljátok nagy részüket!
2005. szeptember 7.

Sajnálattal jelentem be, hogy egy hétig szabadságon leszek, így az oldal érdemben legközelebb szeptember 6-án fog frissülni. Addig kérlek Benneteket, hogy a szegedi koncerten készült fotókat töltsétek fel valahova, vagy egyéb módon juttassátok el hozzánk! Részletezni a helyeket kérjük a fórum megfelelő topicjába.
A szünetért cserébe frissítettem a downloads rovatot, tessék csemegézni!
2005. augusztus 25.

Rohamosan közeledik 27-e, kedvenc zenekarunk szegedi fellépése. A magyar sajtó finoman szólva nem jött lázba az eseménytől, az elektronikus média általában a sajtóanyag copy-pastelésén túl nem erőltette meg magát. Akad néhány kivétel, amelyek linkjét alább láthatjátok, előre szólok, némelyikben borzalmas tárgyi tévedések és közhelyek olvashatók!
ORIGO
NÉPSZABADSÁG ONLINE
SIKERKLUB
ZENE.NET
STOP
PORT
2005. augusztus 24.

Aki olvassa, az gyorsan döntsön: melyik pólót viselnétek szívesen Szegeden? Fontos, hogy csak az írjon, aki szeretne is egyet, ezért a tippjével egyetemben a polóméretét is szíveskedjen megadni., valamint azt is, hogy ha a másik minta nyer, abból is szeretne -e.. Az árat még nem tudom, minél többen kérünk, annál olcsóbb lesz, 2 és 4000 Ft között valahol. Azért ilyen "drága", mert a zenekar (4 fő), a crew (2 fő), külföldi fanclubok vezetői (2 fő) és a SZIN szervezői (2 fő) is kapnának belőle.
Tehát a szavazatokat és az igényeket várom a aheltai@freemail.hu címre, mondjuk kedden 15.00-ig.

 
2005. augusztus 22.

A minap kaptuk, ismét egy levél Mariantól:
 
Kedves Blue Sunshine,
Most néztem meg a honlapotokat, és teljesen elámultam, egyszerűen lenyűgözött Nagyon szép munka. Köszönöm, hogy az Alphaville nevet ilyen csodálatos módon terjesztitek.
Őszinte tisztelettel:
Marian Gold
 
Dear Blue Sunshine,
I just visited your website and am completely amazed and overwhelmed by it. Really good work. Thank you that you spread the name Alphaville in such a wonderful way.
Yours truly
Marian Gold
 
2005. augusztus 19.

Levél Marian Goldtól: az alábbiakban olvashatjátok a fordítást és az eredetit:
 
Szia Mindenki!
Egy ideje eltűntem, egy kicsit pihengettem... de itt vagyok, és a híreim a következők: éppenhogy visszatértem Londonból, ahol már javában dolgozunk az új dalokon Martinnal. Remélem, hogy némelyiket a közeljövőben már a színpadon is bemutatjuk... Összességében már 20 dal áll a véglegesítés küszöbén. Szeretném, ha még néhány dal bekerülne abba a 35-40 darab közé, amely az új album anyagát fogja adni.Ősszel már mindenképpen vége lesz a dalírásnak.
Az Alice musical, amit Alessandra Monrucchio-val közösen készítünk szintén jól áll. A komlett forgatókönyv (történet, párbeszédek, színpadi események) az év végére teljesen összáll. Néhány musical-darab már a rendelkezésünkre áll, ezenkívül néhány instrumentális darab is, mint a zene szerves része. Amint az új lemez munkálatai befejeződnek, erre szeretnék fókuszálni...
Marian Gold
 
Hallo Leute!
You haven't heard much from me here recently cause I've been en-route pretty much. Well, here's the news: I'm just back from London where I worked on five brandnew songs together with Martin. I hope to be able to present some of that stuff soon on stage. Right now, there are about 20 songs in closer consideration for the new album. I'd like to have some more tracks for selection in order to complile the upcoming album out of a repetory of approx. 35-40 songs. Assumably, songwriting will be terminated in fall.
Also, the Alice-Musical Alessandra Montrucchio and me are working on is in good progress. The accomplished script (story line, dialogues, stage directions) will be ready for production by the end of the year. There is some musical stuff available yet as well - besides the already existing ALL IN THE GOLDEN AFTERNOON some instrumental tracks (production/stage music) as well as some parts of the dance music. As soon as preparations for the new album will be closed I will focus my attention on that task. (...)
Marian Gold
2005. augusztus 15.

Üdvözlünk mindenkit a megújult alphaville.hu-n! Érdemes rendszeresen visszatérnetek, mert a tartalmat folyamatosan frissítjük, és reményeink szerint sok-sok meglepetéssel fogunk még szolgálni!
2005. augusztus 5.

Sziasztok! Na, sínen vagyunk, mint József Attila, hihetetlen, de elkészült a váz, amelyre minél hamarabb igyekszem mindent fölpakolni. Annál is inkább, mert közeledik a szegedi koncert, amelyre sok meglepetést szeretnék... Addig is tessék bôszen fórumozni! Hajrá!
2005. július 29.