ISTEN HOZOTT A NAP HÁZÁBAN

Úgy látszik, jó ötlet volt visszanyúlni az Alphaville első igazán sikeres évtizedéhez.
A so8os sorozat Alphaville kiadványa a 26. helyen debütált a német album listán - adta hírül az együttes a hivatalos honlapján.

2014. november 12.


SO8OS PRESENTS ALPHAVILLE - LIMITED EDITION
Az ezer darabban limitált kiadás elfogyott, így akik lemaradtak erről a szériáról, már csak a standard változatból rendelhetnek itt:
JPC
Amazon iTunes
Egyébként a dedikált lemezeket október 10-től postázta az online lemezbolt és ezek azóta már minden megrendelőhöz megérkeztek
2014. október 15.

THE 30th ANNIVERSARY
Az Alphaville Párizsban ünnepelte indulásának 30. évfordulóját. Az ünnepi koncertről készült felvételek megtekinthetők az együttes hivatalos Youtube csatornáján.
2014. október
2.

FIZESS, AZTÁN ALSZOM AZ OLDALADON
Ezen a héten indult útjára az együttes indulásának 30. évforulója kapcsán egy online áruház, ahonnan sok-sok tárgyat lehet megvásárolni az ünnephez kapcsolódóan.
Az Alphaville hivatalos webshopja itt
érhető el.
2014. szeptember 27.

30 ÉVES A FOREVER YOUNG
Éppen három évtizede már, hogy az Alphaville bemutatkozó albuma a Forever Young megjelent. vafe mementójával emlékezünk erre a nagyszerű eseményre.
2014. szeptember 27.

AZ ALPHAVILLE MISKOLCON
2014. szeptember 6-án került sor az Alphaville kilencedik magyarországi koncertjére, a miskolci sörfesztivál keretein belül. Akik ott voltunk, jól éreztük magunkat, jó volt látni ismét Marian Gold-ot és csapatát, és ismét elmerülhettünk az elmúlt 30 év dalaiban, emlékeiben.
A Miscolci Napló Online beszámolójában Marian rövid nyilatkozata itt hallható, vafe koncertbeszámolója pedig itt olvasható.

2014. szeptember 9.

20 ÉVES A PROSTITUTE
Minden idők egyik legjobb Alphaville albuma a Prostitute, immáron húsz éve, hogy megjelent. vafe kritikája itt, a rég elfeledett, ám oly titokzatos vörös lapok tartalma pedig itt olvasható.
2014. augusztus 26.

MARTIN LISTER EMLÉKÉRE
Sokan sokáig nem tudtunk mit kezdeni Martin elvesztésével. De ahogy Marian is mondta, a show-nak folytatódnia kell...
S bár az együttes azóta már kiegészült Carsten Brocker billentyűssel, és az újabb koncerteken már sokan találkozhattak vele, azért Martin hiánya még sokáig foglalkoztat majd bennünket. Emlékét most egy korábbi interjúval szeretnénk idézni, amelyet még az alphavillenow.com készített néhány évvel ezelőtt...
2014. július 30.

HÁT CSAK TÁNCOLJATOK MIND, TI BOLONDOK
Van fejlemény az idei miskolci koncert ügyében, hiszen még május végén a sörfesztivál facebook oldalán megerősítette és az Alphaville üzenetét is közzé tette, miszerint lesz koncert 2014. szeptember 6-án. Ugyanakkor az együttes hivatalos honlapján még mindig nincs fent a dátum.
2014. június 1.

MARTIN LISTER ITT HAGYOTT BENNÜNKET
Kedves barátaim!
Szomorú kötelességem tájékoztatni ben
neteket, hogy Martin Lister, az Alphaville tagja, május 21-én, váratlanul elhunyt. Elvesztettük a csodálatos billentyűst,egy hozzáértő és tehetséges zeneszerzőt, és a legdrágább barátunkat. Mindannyian szótlanul és megdöbbenten állunk. Az Alphaville soha nem lesz a régi.
Martin, hiányzol, hiányzol, hiányzol ...
Nyugodj békében!
Marian Gold, David Goodes, Jakob Kiersch, Maja Kim, a csapat és menedzsment
.
2014. május 24.

2014 ANNIVERSAIRE A PARIS
Az Alphaville bejelentette indulásának 30. jubileumát ünneplő koncertjének dátumát és helyszínét, amelyet Párizsban tartanak
2014. szeptember 27-én. Igen, jól látod, ez éppen az együttes első albumának, a
Forever Young megjelenésének 30. évfordulójára esik. Sőt, Marian
a Dreamroom-on azt is megígérte, hogy megpróbálják az új albumot
is megjelentetni ezen a napon. Hát rajta!
Bővebb infó az Alphaville impozáns, megújúlt honlapján!
2014. május 8.

AZ ALPHAVILLE IDÉN MISKOLCON JÁTSZIK?
Meg nem erősített források szerint, 2014. szeptember 6-án kerül sor az Alphaville következő hazai koncertjére, a Miskolci Sörfesztivál keretein belül. Természetesen, amint ezt hivatalosan is megerősítésre kerül, rögtön tájékoztatunk benneteket.
Ha ez így marad, akkor most először fordul majd elő, hogy egymást követő 4 évben is játszik nálunk az Alphaville!
Szép ajándék lesz ez a 30. évforduló kapcsán....
2014. május 3..

25 ÉVES A THE BREATHTAKING BLUE
1989. április 4-én, azaz éppen negyed évszázada már, hogy az együttes harmadik albuma megjelent.vafe néhány hónapja érdekes anyagra bukkant a lemezt illetően, erről olvashattok itt.
2014. április 4.

LOST INSIDE YOUR ALIEN SUN
Egyszer már a frászt hozta ránk Marian Gold, amikor is néhány évvel ezelőtt egy dal erejéig összebútorozott az olasz Syrian nevezetű formációval. Az emlékezetes nóta a Supernova volt, amelynek a napokban jelentek meg új remixei. Az igazán kellemes és letisztult változatokat itt lehet meghallgatni és megvásárolni.
2014. február 18.

30 ÉVE NAGYOK A DOLGOK JAPÁNBAN
"Maga a kifejezés, a Big In Japan sokáig megosztotta és bizonytalanságban tartotta az Alphaville rajongóit. Találgatások övezték, sőt a zenei kritikusok sem sokra mentek vele, mondván a dal szövege eléggé ködös és értelmetlen. Idővel aztán mindenki megbarátkozott vele, annak ellenére, hogy sokáig senki sem tudta, mit is akar jelenteni a dal címe."
A szülinapi memento itt.
2014. január 5.

EGY ÉVFORDULÓ KÖZELEDTÉVEL
Sokunk számára talán elég hihetetlen, de idén bizony már az Alphaville indulásának 30. évfordulóját ünnepeljük. Hogy mi minden lesz várható - vagy éppen nem - ezen alkalomból, vafe játszott el a gondolattal.
Írását itt olvashatjátok.
2014. január 1.


Archívum: 2013
2012 2011 2010 2009
2008
2007 2006 2005