Strange Attractor  
Új Alphaville album már 2012-ben?

Meglehetősen nagy port kavart rajongói körökben tavaly előtt, amikor is az utolsó pillanatban lemaradt a CROG albumról egy sokak által nagyon várt ballada, az A Handful Of Darkness. Marian Gold szerint a dal nem illett az album koncepciójába.

Nemrég egy rajongói levélre válaszolva Gold elmondta azt is, hogy a sok-sok régi dal közül ez lehet az egyetlen, amely nagy valószínűség szerint ott lesz majd az együttes 2012-ben megjelenő albumán. (Esetleg szóba jöhet még az Over The Hills (and Far Away) és a Black Hole Door.)  Tavaly nyáron az is kiderült, hogy az együttes új albumának címe Strange Attracor lesz, és ha minden igaz, talán sikerül megdönteni az első két lemez megjelenése között eltelt időszakot (20 hónap) és az Attracor lehet majd a leggyorsabban megjelenő albumuk. Hisszük, ha látjuk. Pontosabban, ha halljuk.

De hát, miért is ilyen sietős a dolog? Nos, az együttes kettő albumra írt alá jelenlegi kiadójával, a Universal-lal, mégpedig úgy, hogy az elsőt két éven belül követnie kell egy másodiknak. A dolgok jelenlegi állása és Marian Gold legutóbbi nyilatkozatait tekintve minden esély meg van arra, hogy ez valóban így is történjen. Talán sokan emlékeztek rá, hogy tavaly ősszel egy borítóterv és egy új demó is felkerült az együttes nem hivatalos weblogjára. A szépséghibája csak annyi volt a dolognak, hogy a boríró egy az egyben a The Beach Boys 1966-os,  Pet Sounds albumát koppintja, a dal - hiába lett sokunk kedvence -  a Little Moon For Psychopats már címét tekintve is alig valószínűsíthető, hogy a következő album része legyen. Az muzsikáról nem is beszélve. Bár sosem lehet tudni.

Mindenesetre, igazán figyelemre méltó az, ahogy az együttes megpróbálja fenntartani a rajongók figyelmét és érdeklődését. Én mondjuk kapásból már hivatalossá tettem volna a fent említett weblogot, mert újfent több információval szolgált az elmúlt lassan 9 hónap alatt, mint az együttes hivatalos honlapja az elmúlt másfél évben. No, ezt persze egy Universal mellett, lehet, hogy nem lehet megcsinálni, mert az üzlet, az üzlet, a szerződés meg kötelez.

Idővel aztán még egy apróság eszembe jutott a lemez címét illetően: a Strange Attractor egyszer már szerepelt az Alphaville diszkográfiájában, mint tervezett, ám meg nem jelent album. No lám-lám, ismét bezárul egy kör, és ismét megismerhetünk egy részt az univerzumból, amelyet úgy hívnak, hogy Alphaville.    

 

Fotó: alphavilleforever

SGábor és VFerenc, 2012. január 1.